"Mijnheer en mevrouw Lotto" presenteren trekkingen Lotto en Joker

De trekkingen van Lotto en Joker op de VRT en RTBF steken vanaf 10 september in een nieuw kleedje. Vanaf dan worden de trekkingen niet langer begeleid door een onzichtbare voice-over, maar door Dieter Vandepitte en Valérie Thys, twee mensen die al ervaring hebben in de Vlaamse media.

Belga

"Mijnheer en mevrouw Lotto", zo worden de presentatoren voortaan genoemd. Ze presenteren de uitzending, die voortaan om 20.00 uur van start gaat, in een nieuw decor. Er worden nieuwe trekkingmachines ingezet en de trekking zou naar verluidt ook sneller gaan.

De 29-jarige Valérie Thys is momenteel aan de slag bij productiehuis Jokfoe en was in het verleden presentatrice bij Vitaya en Liberty TV, en medewerker bij het "VTM-Nieuws" en "Telefacts".

De 28-jarige Dieter Vandepitte is sinds 2003 de Lottostem bij de VRT en bij het brede publiek bekend als presentator van de "Radio 2 Top 30" en "Hitwinkel".

Bij de RTBf is Stéphane Jobert, bekende Franse radioster, het Lottogezicht.

Waarom kiest de Nationale Lotterij ervoor om opnieuw presentatoren live de trekking te laten begeleiden, terwijl er in de 21ste eeuw talloze andere multimediale toepassingen zijn om de burgers op de hoogte te houden van de trekkingen en uitslagen? "We willen het geliefde spel van de Belgen nog herkenbaarder maken en de afstand verkleinen voor de mensen die nog geen Lotto spelen", legt Ann Publie van de Nationale Lotterij uit. "En het is voor de spelers belangrijk dat ze de trekking effectief kunnen zien. Dat verhoogt de geloofwaardigheid", aldus Publie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer