VMMa neemt Studio's Amusement over

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa), die onder meer de televisiezenders VTM en Kanaal2 controleert, neemt het productiehuis Studio's Amusement over.

Belga

Dat staat dinsdag in een persbericht. Studio's Amusement is één van de belangrijkste huisleveranciers van VTM en maakt de populaire series "Familie", "Spoed" en "Zone Stad". Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Bij de VMMa was dinsdagmiddag nog niemand bereikbaar voor commentaar. De stichter van Studio's Amusement, Herman Verbaet, zegt in het persbericht "al een tijdje uit te kijken naar een geschikte overnemer". De man wil het naar eigen zeggen wat rustiger aan doen, vooral met betrekking tot de dagdagelijkse beslommeringen. In het akkoord met VMMa is voorzien dat Verbaet betrokken blijft bij de scenario's van Familie.

De Gazet van Antwerpen meent dinsdag te weten dat de verkoop er komt na druk van de vakbonden binnen het productiehuis. VMMa zegt dat ze Studio's Amusement heeft overgenomen omdat ze niet het risico wilde lopen "dat de soap Familie ('de ruggengraat van onze televisie-avonden'), naar een andere zender zou verhuizen". Topman Peter Quaghebuer van de VMMa beklemtoont nog dat de overname van productiehuizen geen nieuwe strategie is van de Vlaamse Mediamaatschappij. "Wij blijven het leeuwendeel van onze programma's uitbesteden aan externe producenten. Het is absoluut niet onze bedoeling om nog meer productiehuizen onder onze vleugels te nemen".

Studio's Amusement blijft een apart bedrijf. De dagelijkse leiding komt in handen van Philippe Bonamie, voormalige baas van D&D.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer