Nederlandse politie doet inval in verkeerde woning

De politie heeft maandagavond een inval gedaan in een woning in het gehucht Moorveld bij Geulle (Nederlands-Limburg). Direct na de inval, die werd gedaan in het kader van een drugsactie van de districtsrecherche Heerlen, bleek dat het de verkeerde woning betrof. Later die avond vond een inval plaats in een andere woning in Moorveld. Daar werd 11,5 kilo harddrugs aangetroffen.

GPD

De bewoners van het huis waar de eerste inval plaatsvond, een man van 65 en zijn 62-jarige echtgenote, bleken niets te maken te hebben met drugs. Bij de inval liep de bewoner snij- en schaafwonden op en werd behoorlijke schade aan de entree van de woning aangericht.

Politie en justitie zitten erg met het voorval in hun maag. "Vooral vanwege de impact die de inval op die mensen heeft", zegt de persofficier van justitie. Op last van de hoofdofficier van justitie is een onderzoek gestart om te achterhalen hoe de verkeerde woning kon worden binnengevallen.

In de woning waar later op de avond een inval werd gedaan door het Interregionaal Arrestatie Team Zuid-Nederland, werd naast de 11,5 kilo drugs materiaal in beslag genomen waarmee harddrugs kunnen worden geproduceerd. "De drugs moeten nog worden onderzocht, maar we vermoeden dat het om heroïne en amfetamine gaat", aldus de persofficier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer