Kunstwerk uit bushok in Sint-Truiden gestolen

Onbekenden hebben maandagnacht Sint-Truiden het kunstwerk "Summerlove" van kunstenaar Gert Robijns vernield.

Belga

De opgezette fox terriër werd uit het bushokje gestolen en de met opzet gekantelde Volvo werd overeind geduwd, zo meldt cultuurfunctionaris Serge Voncken van het cultureel centrum de Bogaard in Sint-Truiden.

Robijns maakt deel uit van de negen nationale en internationale kunstenaars die in het kader van het project "Delicious" in dialoog met de stad Sint-Truiden hun persoonlijke kijk op de dingen en hun creaties aan het publiek presenteren.

Dat publiek liet zich eerder al erg kritisch uit over bepaalde installaties zoals die van Robijns. Menig inwoner van Sint-Truiden zag met name het kunstzinnige niet in van een werk waarbij een opgezette hond in een bushokje op zijn rug ligt en vraagt om gestreeld te worden, terwijl vlak naast hem een compleet intacte Volvo op z'n dak ligt.

Toch kan een persoonlijke mening over zijn werk volgens Robijns geen reden vormen om het werk in kwestie te vernielen. "Dit gaat echt een stap te ver", zegt hij.

De kunstenaar wil de vandalen geen tweede kans geven om het kunstwerk opnieuw te vernielen en zal zijn werk in de vorm van een reproductie presenteren, zodat de "ernstige bezoeker" toch nog van zijn installatie kan genieten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer