Opening Noord-Zuid verloopt probleemloos

Maandag even na 13 uur waren de nieuwe rijbanen van de Noord-Zuid richting Noord-Limburg open. De opening van de in totaal 12 kilometer lange rijstroken gebeurde in fases. Telkens werd een strook tussen twee op- en afrittencomplexen geopend voor het verkeer.

dswartenbroekx

's Ochtends was de aannemer begonnen met het verwijderen van oude belijning op de baan. Rond 11 uur werd dan een eerste strook tussen Eksel en Overpelt geopend. Voorlopig moet het verkeer daar nog telkens over één rijstrook omdat het wegdek richting Hasselt wordt vervangen. Op de overige stroken kan het verkeer richting noorden wel over twee rijstroken verlopen. Volgens ingenieur Piet Bex van Wegen Limburg verliep de ingebruikname zonder problemen.

Voorlopig is de maximum toegelaten snelheid 70 km/uur. Pas wanneer de herstellingswerken op het hele traject eind september zijn afgelopen, wordt de definitieve snelheid op de Noord-Zuid bepaald. De politiekorpsen HANO en Kempenland plannen niet meteen strengere snelheidscontroles. De bestuurders krijgen nog een zekere gewenningsperiode. De Noord-Zuidverbinding en de maximum toegelaten snelheid is wel een agendapunt van het politiecollege in de zone Kempenland volgende week maandag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer