Teken, vlooien en luizen teisteren Italiaans treinverkeer

Het Italiaanse treinverkeer wordt geteisterd door teken, vlooien en wandluizen. De laatste dagen liepen enkele meldingen binnen van infecties, onder meer op de trein tussen Ventimiglia en Parijs, zo meldt de Italiaanse pers dinsdag.

Belga

De treinreizigers op de lijn Ventimiglia-Parijs werden in de nacht van zondag op maandag geteisterd door teken, vlooien en luizen. De ontevreden reizigers hielden de trein in het stations van Marseille-Saint-Charles vier uur tegen en eisten een sanitaire en medische inspectie, zo staat in La Stampa. Na vier uur trok de trein verder richting Parijs, maar zo'n 80 treinreizigers weigerde opnieuw op de "besmette" trein te stappen.

Zondag was er een gelijkaardig voorval op een interregionale trein tussen Turijn en Reggio di Calabria. Toen kloegen verschillende passagiers over een wagon die onveilig werd gemaakt door teken.

De verantwoordelijke van spoorwegmaatschappij Trenitalia, Roberto Testora, werd dinsdag op het matje geroepen bij Italiaans Transportminister Mario Tassone. Het parket van Turijn gaat eveneens de zaak uitvlooien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer