Italiaanse lerares te sexy voor godsdienstlessen

In een Italiaanse lagere staatsschool te Fano is een lerares katholieke godsdienst na veertien jaar dienst ontslagen omwille van haar knappe uiterlijk.

Belga

Dat is althans wat de vrouw beweert. Caterina Bonci wordt in de plaatselijke media beschreven als een sexy 38-jarige blondine die graag korte rokjes draagt.

Kerkafgevaardigden zeggen dat ze geen godsdienst meer mag geven omdat ze gescheiden is. De ontbinding van het huwelijk gaat volgens hen immers in tegen de wil van God.

Bonci merkt op dat ze al in 1995 gescheiden is en vermoedt dat er andere redenen zijn voor haar ontslag. "Mijn vrouwelijke collega's en de rest van het personeel vielen mij steeds aan omdat ik zo aantrekkelijk ben", zei Bonci dinsdag.

"Als je weet dat het steeds de vaders zijn die tijdens oudercontacten naar mij komen, begrijp je waarom ik zo vaak in het middelpunt van de belangstelling stond en het onderwerp van roddel was", voegde ze eraan toe.

De school benadrukt dat haar uiterlijk niets te maken heeft met haar ontslag. De plaatselijke bisschop Vittorio Tomassetti deelde mee dat het te vroeg is voor conclusies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer