Noah en Emma populairste namen van 2004

Van de 59.325 jongetjes die vorig jaar in België geboren werden, heten er 716 Noah. De voornaam Thomas, die jarenlang de populairste voornaam was, behaalt zilver met 704 nieuwe spruiten. Van de 56.064 meisjesbaby's kregen er 745 de naam Emma.

Belga

BR> Marie (661), Laura (595) en Julie (527) zijn ook zeer gewild bij Belgische ouders.

De populariteit van voornamen verschilt sterk van gewest tot gewest, meldt de afdeling Statistiek van de Economie, die de cijfers dinsdag bekendmaakte. Zo kiezen Vlaamse ouders het vaakst voor Milan (494) en Emma (442). De rest van de Vlaamse top tien van jongensnamen bestaat uit Robbe, Thomas, Seppe, Wout, Rune, Xander, Jelle, Kobe en Senne. Bij de meisjes zijn dat Marie, Julie, Amber, Lotte, Laure, Luna, Britt, Femke en Hanne.

In Wallonië geven ouders het vaakst de namen Noah (417) en Léa (373) aan hun pasgeborenen. Ook Hugo, Lucas, Thomas, Clara, Manon en Camille zijn er zeer populair. In Brussel gaat de eer naar Mohamed (209) en Sarah (87). Andere veel toegekende namen in het hoofdstedelijk gewest zijn Adam, Ayoub, Nathan, Rania en Yasmine.

Opmerkelijk is ook dat meer dan de helft van alle verschillende voornamen die in 2004 toegekend werden, in dat jaar slechts één enkele keer werd gegeven. Aan jongensbaby's worden bovendien vaker oudere namen gegeven dan aan meisjesbaby's. Zo kregen vorig jaar in België 38 baby's de naam Dante, 29 de naam Thor en heten er 16 Neo. Bij de meisjes doen Serena (59), Sterre (56) en Angel (15) het goed bij de nieuwere namen.

En dan zijn er nog de bijzondere voornamen. Onder meer Beer, Beckham, Peppi, Queen en Zoem hebben zich in 2004 bij de Belgische bevolking aangesloten. Ook Pommeline, Blessing, Bries, Lava en Helfred-Prospère werden als voornaam gekozen. Andere ouders zadelden hun pasgeboren kind dan weer met de naam Janwolf, Vlassie, Netel of Punkie op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer