Aluminiumbewerker Coil haalt 11,9 procent meer omzet in 1e half jaar

Coil, wereldleider op vlak van anodisatie van alumunium uit Landen, boekte in de eerste helft van 2005 10,2 miljoen euro omzet (+11,9 procent). De bedrijfswinst bleef positief (527.000 euro versus 1,24 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar) maar netto was er een verlies van 0,261 miljoen euro (1,001 miljoen euro winst), een gevolg van de grotere financiële kosten door de investering in de nieuwe productielijn.

Belga

De omzetstijging is te danken aan de behoorlijke prestatie van industriële markten (bv. gelaste buizen) en de opening van de vijfde productielijn in het Duitse Bernburg die de productiecapaciteit van de groep met 40 procent verhoogt en die tegen eind september 5 dagen op 7 24 uur op 24 moet draaien. De nieuwe lijn maakt capaciteit vrij voor de verdere ontwikkeling van bestaande markten en penetratie in nieuwe markten met sterk groeipotentieel als Oost- Europa, Azië, Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Op korte termijn heeft Coil door de onzekere economische omstandigheden, vooral in Europa, weinig zicht op wat komen gaat. De directie voorspelt vanaf 2006 echter dat het bedrijf terug zijn winstgevendheid van weleer zal bereiken door een belangrijke groei van de omzet, een verhouding EBITDA/omzet van 20 procent, een duurzame verhoging van de netto winstmarge, een sterke verhoging van het rendement op geïnvesteerd kapitaal en een verdere verbetering van de financiële structuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer