Beperkte werkhervatting bij failliete Inalfa in Hamont-Achel

De curatoren die belast werden met de afhandeling van het faillissement van het bedrijf Inalfa uit Hamont-Achel hebben dinsdag na overleg met de directie en de bonden beslist dat er vanaf morgen opnieuw gewerkt zal worden in een minimale bezetting van een 55-tal personeelsleden.

Belga

De curatoren zullen in de loop van de week beslissen of er eventueel nog meer personeel opnieuw aan de slag kan. Het ligt hoe dan ook in de bedoeling van de curatoren om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en een aantal belangrijke klanten te laten beleveren, zo zegt vakbondsafgevaardigde Nele Vanoevelen van het ACV.

Er hebben zich intussen ook een zestal "serieuze" kandidaat-overnemers aangediend. Naar verluidt hopen de curatoren uiterlijk tegen volgende week vrijdag meer duidelijkheid omtrent een eventuele overnemer te kunnen verschaffen.

De rechtbank van koophandel van Hasselt sprak maandag het faillissement van Inalfa uit nadat de directie de boeken wegens financiële problemen had neergelegd. Bij het bedrijf werken 387 mensen. Inalfa maakt metalen persdelen en lassamenstellingen voor de automobielsector.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer