Arinso: courante winst stijgt met een kwart tot 5,6 mio euro

Arinso, de ontwikkelaar van software voor personeelsbeheer, heeft in de eerste zes maanden een nettowinst behaald van 5,6 miljoen euro en een netto-omzet van 85 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf voorbeurs bekend.

Belga

De omzet van Arinso steeg met 15 procent, uitsluitend dankzij autonome groei. Alle drie de businesslijnen, HR Strategy, HR Integration en HR Outsourcing, zetten een sterk zakencijfer neer en zorgen voor respectievelijk 5 procent, 64 procent en 31 procent van de halfjaaromzet. Omdat Arinso onder de nieuwe boekhoudkundige regels (IFRS) niet langer afschrijft op positieve consolidatieverschillen is de netto- gelijk aan de courante winst. Die courante winst steeg met 24 procent tot 5,63 miljoen euro.

In het eerste halfjaar tekende Arinso voor 35 miljoen euro nieuwe uitbestedingscontracten, waarbij Arinso het volledige loonlijstbeheer van een onderneming op zich neemt. Dat succes is voor een deel te danken aan euHReka, het nieuwe product bestemd voor middelgrote Europese ondernemingen. "We hebben het gevoel dat gemakkelijk verkocht te krijgen. Hopelijk kunnen we de komende weken enkele namen aankondigen", aldus woordvoerder Luc Osselaer. De groep bevestigt de verwachting de komende jaren een dubbelcijferige omzetgroei neer te zetten. Op 30 juni bezat Arinso 33.329 eigen aandelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer