Volley: nationale seniorenploegen loten sterke tegenstanders

De Belgische nationale seniorenploegen staan voor zware weken in hun respectievelijke kwalificatietoernooien.

Belga

Vooral de mannen staan tussen 4 en 22 januari voor een schier onmogelijke opgave in het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap 2007 in Duitsland. Ze werden ingedeeld in een poule met Zweden, Wit-Rusland en Turkije. Minimum een derde plaats moet mogelijk zijn, maar vermits alleen de eerste uit elke reeks doorgaat naar de play-offs, wordt de opgave bijzonder zwaar.

De vrouwenploeg moet tussen 21 en 27 november vermoedelijk naar Zwitserland om er deel te nemen aan het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap 2006. Moeilijker in te schatten hoe zwaar de Belgische vrouwen wegen op de internationale ladder, maar ze hebben in principe iets meer plaatsingskansen voor de play-offs, aangezien vier van de zes teams uit hun reeks doorstoten naar de eindronde in Zweden.

België speelt tegen Zwitserland, Turkije, IJsland, Bulgarije en Italië. Zwitserland heeft het eerste organisatierecht. Weigeren de Zwitsers, dan volgt IJsland en dan eventueel België als organisator. In de andere reeks met Slovakije, Litouwen, Azerbeidjan, Portugal, Griekenland en Finland gaan slechts drie ploegen verder.