Ben Townley wint GP van Engeland Motorcross

De Nieuw-Zeelander Ben Townley heeft zondag de Grote prijs van Engeland op het eiland Wight gewonnen voor zijn landgenoot Joshua Coppins en de Fransman Michael Pichon.

Belga

Steve Ramon was in de eerste reeks het snelst weg uit de startblokken en reed samen met Joshua Coppins zij aan zij doorheen de eerste bocht en nestelde zich in koppositie voor Pichon. Stefan Everts van zijn kant kwam pas als achtste weg en rukte in de vierde ronde op naar de vierde stek. Steve Ramon bleef op zijn elan doorgaan en reed elke ronde verder van zijn tegenstanders weg en wat Michael Pichon ook probeerde, tegen deze Steve Ramon was echt geen kruid gewassen. Stefan Everts reed rondenlang in het wiel van Joshua Coppins maar er voorbij geraken zat er niet in en finishte uiteindelijk als vijfde in de eerste manche achter winnaar Ramon, Pichon, Townley en Coppins.

In de tweede reeks toonde Ben Townley zich de beste starter en maakte er een solorace tot de eindmeet van. Lange tijd leek het erop dat Steve Ramon de tweede plaats zou pakken en tevens eindwinnaar worden, maar een echt ontketende Joshua Coppins dacht daar anders over. Die nam eerst Stefan Everts te grazen en daarna ook Steve Ramon. Ramon werd ook nog voorbijgegaan door Michael Pichon en meteen was de eindwinnaar bekend.

Stefan Everts slaagde er in beide reeksen niet in een vuist te maken en ziet Joshua Coppins in de tussenstand van het wk naderen tot 45 punten.