Team Goossens zegeviert in 24 Uren van Zolder

Met een prachtige prestatie heeft de Chevrolet Corvette van het Team Goossens zondagnamiddag de 24 Uren van Zolder gewonnen.

Belga

Nochtans zagen de kansen van Goossens en co er bijzonder slecht uit, toen zij klokslag middernacht een aanrijding hadden met de BMW van het Team Moonens.

Na een sterke achtervolging kwam de Chevrolet Corvette echter terug bij de kop aansluiten. Enige tegenstrever bleek uiteindelijk de Porsche van het Team Menten. Totdat twee uur voor het einde van de wedstrijd de motor van de Porsche van Menten ontplofte. Voor Menten is het nog altijd een raadsel, wat er gebeurde met zijn wagen. "Een rijdersfout was het niet. Waarschijnlijk is er iets in het rijdersblok gesprongen. Wij zullen nog moeten analyseren, wat er fout ging".

Voor het leidend Team Goossens was de enige opdracht om de Chevrolet Corvette aan de finish te brengen. De Chevrolet legde de laatste rondjes controlerend af aan een gematigd tempo. Het feest kon beginnen. Ook bij de teams van Rudi Penders en Steve Van Bellingen mocht gejuicht worden na hun knappe prestatie beloond met respectievelijk de tweede en derde plaats. Voor Vanierschot eindigde de wedstrijd in mineur. In het laatste halfuur knalde de Porsche van het team tegen de vangrail en de pitmuur, met de opgave als gevolg. Oorzaak zou mogelijk een klapband of een afgebroken wiel zijn.