Sébastien Loeb wint Rally van Duitsland

De Fransman Sébastien Loeb (Citroën Xsara) schreef zondag voor de vierde keer op rij de Rally van Duitsland op zijn naam, de elfde van zestien wedstrijden om het wereldkampioenschap. Loeb had in Bostalsee, in de buurt van Trier, 37.4 seconden voorsprong op onze landgenoot François Duval, die zijn eerste podium pakte van het seizoen voor Citroën. De plaatsen drie en vier waren voor de Peugeots 307 van de Fin Marcus Gronholm (op 2:04.8) en de Est Markko Martin (op 4:09.4). Loeb lijkt op weg naar een vlotte verlenging van zijn wereldtitel.

Belga

Duval evenaart met zijn tweede stek het beste resultaat uit zijn carrière: vorig jaar was hij in Duitsland en Mexico ook al tweede.

Loeb kan zich mogelijk in de volgende rally, die van Groot-Brittannië (16-18 september), of eerder in die van Japan (30 september-2 oktober) zekerheid verschaffen over een nieuwe wereldtitel. Het seizoen eindigt op 13 november in het Australische Perth.

Sébastien Loeb won nu acht van de elf gereden rally's. In de WK-stand heeft hij 32 punten voorsprong op Gronholm (93 tegenover 61) en 38 op de Noor Petter Solberg (Subaru Impreza/55 ptn), die het hele weekend met heel wat pech kreeg af te rekenen.

De Fransman, die in Duitsland zijn achttiende carrièresucces boekte, en Duval (die zijn aantal WK-punten verdubbelde en nu 16 stuks telt), zorgden voor de eerste 'dubbel' van het jaar voor Citroën, wat het Franse automerk toeliet grote concurrent Peugeot met zes punten voorbij te steken in het constructeurskampioenschap.