Duitse tiener duwt vrouw met geweld in wasdroger

Een 16-jarige stagiair in een wasserette in het Midden-Duitse Fulda heeft vorige week een collega met geweld in een van de wasdrogers geduwd en het apparaat vervolgens aangezet.

AP Ned

De tiener handelde waarschijnlijk op verzoek van een derde medewerker van de wasserette die ruzie had met het 33-jarige slachtoffer. De stagiair nam de vrouw volgens de politieverhoren op zijn rug en draaide zo vaak om zijn as dat de vrouw er duizelig van werd. Vervolgens propte hij haar in een wasdroger.

Toen de droger begon te draaien en warm werd, raakte de vrouw in paniek. Ze wist uiteindelijk het deurtje met haar ellebogen uit het apparaat te duwen. Na het incident werkte de vrouw nog tot sluitingstijd verder in de wasserette. Pas thuisgekomen raakte zij onwel en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een hersenschudding en een gebroken rib had opgelopen.

Volgens de politie paste de vrouw enkel in de 48 centimeter diepe trommel omdat ze zelf slechts 1,50 meter groot is. Tegen de dader en de opdrachtgever is een aanklacht ingediend.