Paniek bij cursus honing maken in Breda

Een onschuldige cursus honing maken in het Nederlandse Breda is zondag uitgelopen op een chaos.

Belga

De bijen reageerden woedend toen de Bredase imker zijn cursisten wilde laten zien hoe de honing van de honingraten gehaald moest worden. Ze werden agressief en begonnen omstaanders te steken.

Volgens de politie waren de cursisten goed beschermd maar moesten omstanders en buurtbewoners het ontgelden. De politie moest er zelfs aan te pas komen toen slachtoffers boos naar de imker toestapten. Ook enkele agenten werden gestoken.

Zes mensen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen met tegengif. Een buurtbewoner schat dat dertig tot veertig mensen bijensteken hebben opgelopen. De man zag duizenden bijen op zich afkomen. "Sommige mensen zijn vijftig keer gestoken, anderen dertig keer. Ik heb mijn zoontje net kunnen redden."

De Bredanaar gaat maandag aangifte doen bij de politie. Hij vindt het onbegrijpelijk dat een imker die zelf in beschermde kleding werkt, midden in een woonwijk met zijn bijen aan de slag kan gaan. De imker is op verzoek van de politie zo snel mogelijk met zijn bijenkasten vertrokken.