Merode snookertoernooi: Mazrocis pakt de dubbel

In Turnhout vond dit weekend het Merode snookertoernooi plaats. Dat is traditiegetrouw de laatste test voor de aanvang van het snookerseizoen. Het toernooi was al aan zijn zevende editie toe en nu ook weer kwam er een klasseveld aan de start. Naast de Engelse Nederlander Stefan Mazrocis, was zowat de hele Belgische top aanwezig.

Belga

De grote kanonnen overleefden vrijwel allen de eerste ronde van de eindfase. Jim Spapen en Kevin Van Hove, voormalige Belgische kampioenen, moesten in de achtste finales hun meerdere erkennen in respectievelijk de Nederlander Lennon Strakey en Serge Leenaerts.

In de kwartfinales werden de kaarten definitief geschud. Mazrocis, de regerende kampioen, klopte Yvan Van Velthoven. Peter Bullen zette de Nederlandse prof Roy Stolk met 3-0 aan de kant en Bjorn Haneveer plaatste zich ook voor de halve eindstrijd na een 3-0 zege tegen Leenaerts.

In de halve finale was Mazrocis te sterk voor Bullen. Na breaks van 103, 46 en 86 werd Bullen met 4-1 wandelen gestuurd. De Nederlander Starkey bleef de goede weg bewandelen. Tegen Haneveer nam hij een blitzstart. Met breaks van 79 en 50 nam hij meteen een 2-0 voorsprong. Haneveer sloeg terug met een 46 break. De Belgische nummer één stelde gelijk maar Starkey bleef sterk acteren. Bij een 3-3 stand was het het zevende en ultieme frame dat voor de beslissing zorgde. Starkey toonde zich de beste. In de finale was Mazrocis meer dan een maat te sterk voor Starkey die het onderspit moest delven met 5-2. Mazrocis lukte nog de hoogste break met 120.