Green Day grote winnaar op MTV Video Music Awards

De Californische punkband Green Day heeft zondagnacht op de jaarlijkse MTV Video Music Awards in Miami maar liefst zeven prijzen in de wacht gesleept.

Belga

Toch waren er ook nog onderscheidingen voor Missy Elliott, Kanye West en Kelly Clarkson. De Green Day-videoclip voor "Boulevard of Broken Dreams" haalde het telkens in de categorieën Video van het Jaar, Beste Groepsvideo, Beste Rockvideo, Beste Regie, Beste Cinematografie en Beste Montage. Met de clip van hun plaat "American Idiot" sleepte de groep ook nog de Viewers Choice Award, de publieksprijs, in de wacht. De punkband zag het levenslicht in 1988 en verkocht wereldwijd al 11 miljoen platen.

De prijs voor de Beste Video van een Mannelijke Artiest ging naar Kanye West voor de clip van "Jesus Walks". American Idol Kelly Clarkson werd bekroond met de prijs voor de Beste Video van een Vrouwelijke artiest voor de videoclip van haar nummer "Since U Been Gone".

De begeerde "Breaktrough Video Award" voor de meest baanbrekende videoclip ging naar Gorillaz. De "virtuele hiphop-groep" haalde het met de video "Feel Good Inc." onder meer van rapper Eminem, die overigens in geen enkele categorie werd bekroond.