Kim Clijsters denkt aan stoppen eind 2007

Kim Clijsters liet het woensdag al uitschijnen op haar website. Na haar succes in de finale in Toronto zondag tegen Justine Henin-Hardenne schreef de 22-jarige Limburgse in haar dagboek dat het proftennis met al dat gereis haar steeds zwaarder valt: "Ik zie me dit nog maar 2 à 3 jaar doen".

Belga

BR> In een interview op vrijdag met De Gazet van Antwerpen/Het Belang Van Limburg herhaalde de topfavoriete voor de US Open dat ze het eind 2007 voor bekeken wil houden.

"Mijn lichaam geeft nu al veel problemen", stelt Clijsters. "Ik denk dat er eind 2007 mee stop. Misschien dat ik de Diamond Games in Antwerpen begin 2008 nog meepik, als afscheid, maar niet langer. Na de US Open wil ik uitmaken hoe ik die laatste twee jaar wil volmaken. Ofwel met een coach, en dan zal het Marc (Dehous) zijn, als die wil. Ofwel alleen met een sparringpartner/fitness-coach en een kinesist."

De Olympische Spelen van 2008 in Peking laat ze dan -net als in Athene- schieten, maar zonder spijt. "Tegen dan ben ik al lang versleten. Eddy Merckx heeft trouwens ooit gezegd dat tennis en wielrennen geen echte olympische sporten zijn, omdat de toppers elkaar bijna wekelijks bekampen."

Kim Clijsters gaat vanaf maandag in de US Open op zoek naar haar eerste grandslamzege ooit. Ze start na haar fameuze zomertournee met zeges in Stanford (31/07), Los Angeles (14/08) en Toronto (21/08) als topfavoriete. Zelf noemt ze de vermoeidheid haar kwaadste tegenstander. Dit jaar won ze op Amerikaanse bodem maar liefst 35 van haar 36 wedstrijden met in maart en april nog titels in Indian Wells en Miami. Enkel in San Diego moest de Belgische in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de Chinese Shuai Peng.