Ex-bandleden boos op Axl Rose

Twee ex-bandleden van de Amerikaanse rockband Guns 'N Roses hebben hun vroegere frontman Axl Rose aangeklaagd omdat hij alle royalty's van de nummers van Guns 'N Roses opeist.

Belga

Saul Hudson ("Slash") en Michael McKagan ("Duff") dienden de klacht op 17 augustus in, zo meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag. Volgens CNN streek Rose jaarlijks royalty's op ter waarde van 500.000 dollar (bijna 406.000 euro).

Een advocaat van de zanger verklaarde dat Rose enkel het deel van de royalty's opvroeg dat hem toekwam. Op basis van een schrijffout bij de Amerikaanse auteursrechtenvereniging werd echter de volledige som aan Rose overgemaakt. Maar de ex-frontman betaalde het geld terug, aldus de advocaat.

Hudson en McKagan klaagden Rose vorig jaar al aan toen de ex-frontman als enige bezitter van de rechten van de Guns 'N Roses-nummers het gebruik van de nummers voor filmmuziek weigerde. Die zaak loopt nog.

Guns 'N Roses werd midden jaren tachtig opgericht en de groep scoorde hits als "Welcome To The Jungle", "Paradise City" en "Sweet Child O' Mine". In 1995 verliet Axl Rose de band. Hudson en McKagan spelen nog altijd samen in de rockband Velvet Revolver.