BelgacomTV: De Keyser brengt ervaring RTL groep mee

BelgacomTV, het digitale televisieproject van de telecomoperator, wordt vanaf 1 september geleid door Jean-Charles De Keyser.

Belga

Hij komt van RTL Groep. Dat meldt Belgacom in een persbericht nabeurs. "De Keyser is een van de meest erkende experts in België op het gebied van media en televisie," zegt afgevaardigd bestuurder Didier Bellens. Enkele media speculeerden begin deze week op een herschikking aan de top van BelgacomTV. Huidig verantwoordelijke Bruno Chauvat zou ontzet worden uit zijn functie en worden gedegradeerd. BelgacomTV staat nog maar enkele maanden op de rails en de belangstelling zou tegenvallen. Net dinsdag maakte Belgacom een nieuw promotie-aanbod bekend voor zijn adsl-klanten, waarmee het onder de prijs van het kabelabonnement duikt.

In de mededeling zegt Belgacom dat de lancering van BelgacomTV met succes geleid werd binnen het team van William Mosseray, de 'chief strategy officer' van Belgacom. De verschillende teams van Belgacom werden in deze fase bijgestaan door BCMC, een consultancybedrijf geleid door Bruno Chauvat. Of Chauvat als consultant actief blijft voor Belgacom is niet duidelijk. "Dankzij de ervaring die Jean-Charles De Keyser heeft opgedaan bij RTL Groep kunnen wij ons aanbod van tv-diensten en onze zenderpakketten verder uitwerken en van BelgacomTV de aantrekkelijkste operator maken," aldus nog Didier Bellens.