Buren klimmen huis in Peer binnen om brand te blussen

Een huis in de Valkstraat in Peer is donderdagnamiddag zwaar beschadigd na een brand in de badkamer. De bewoners, Simon Billen en Rita Simons, waren op dat ogenblik niet thuis.Twee buren die de brand opmerkten, klommen via een open raam naar binnen. Met een brandblusser en een tuinslang probeerden ze het vuur te blussen.

kdejager

BR> Het vuur in het huis werd rond 14.30 uur opgemerkt. Vermoedelijk ontstond het meteen nadat de bewoners waren weggegaan. “Ik zag rook uit het raam komen,” vertelt buur Roger Bollen (55). “Onmiddellijk nam ik een ladder om via een openstaand raam naar binnen te klimmen. Met mijn brandblusapparaat probeerde ik het vuur in de badkamer te blussen. Wat niet lukte. Samen met buurman Jef Drijkoningen (71) spoot ik met de tuinslang water op de vlammen. Maar het vuur was niet te houden. Door de hitte sprong ook nog een raam stuk.”

Inmiddels was ook de brandweer verwittigd. De Breese brandweermannen hadden het vuur snel geblust. Daarna sleepten ze de droogkast en de wasmachine naar buiten. Ook de bewoners kwamen even later thuis.“De twee apparaten waren uitgezet. Waarschijnlijk is er toch een kortsluiting of zo geweest.Want hoe kan er anders vuur ontstaan?” vraagt Simon Billen zich af. In het huis is er aanzienlijke schade.“Maar het is nog beperkt gebleven door de twee moedige buren. Dankzij hen is ons huis niet onbewoonbaar.