Politie Lanaken vraagt hulp bevolking om vandalisme te stoppen

In Lanaken is de politie op zoek naar de daders van een reeks vandalenstreken. Sinds begin 2005 werden in de grensgemeente al 71 feiten van vernielingen aan auto’s gemeld bij de politie. Alleen in juli en augustus al werden 26 feiten vastgesteld. De vernielingen gaan van het stuk steken van autobanden tot het bekrassen van een hele flank. De daders slaan hoofdzakelijk toe in Smeermaas en Lanaken-Centrum. Maar ook in Neerharen en Rekem zijn al feiten vastgesteld.

kdejager

BR> “Onverantwoord gedrag,” noemt zonechef Henri Claessens het.“Door aan de bewoners te vragen alle nuttige info meteen te melden hopen we dat deze vernielingen stoppen.” Inmiddels zijn de patrouilles van de politie al opgevoerd.“Maar het is natuurlijk niet evident om de daders op heterdaad te betrappen omdat de feiten weinig voorbereiding vergen.”

Omdat de reeks vandalenstreken blijft voortduren, acht de zonechef de kans groot dat de daders tegen de lamp gaan lopen. “Om te vermijden dat nog meer auto’s worden beschadigd, geef ik de mensen de raad om hun auto te parkeren op duidelijk zichtbare plaatsen.”

Mensen die meer weten over deze vandalenstreken kunnen contact opnemen met de lokale politie op tel. 089/71.22.23. Discretie is verzekerd.