Flat in Vucht uitgebrand

Donderdag rond 17.45 uur is er brand uitgebroken in een flat van een appartementencomplex aan de Jacob Catsstraat in Vucht. De flat is uitgebrand, de bewoonster is opgevangen bij familie.

kdejager

BR> Het vuur werd opgemerkt door spelende kinderen op een pleintje. “Ze zagen rookontwikkeling uit een flat op de derde etage,”zegt Asan Ayhan. “Ik ben naar boven gevlucht en heb op alle deuren geklopt om iedereen te verwittigen. De bewoonster van de bewuste flat, was toen al buiten.”

In korte tijd waren alle bewoners veilig naar buiten geraakt. Het gaat om een appartementencomplex van zes verdiepingen waar 24 gezinnen leven. De brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse en kon met een ladderwagen het vuur blussen. De schade is aanzienlijk. Diverse vensters zijn door de hitte stukgesprongen of gebarsten. Alle vertrekken zijn zwartgeblakerd en de flat is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en zal vandaag, vrijdag onderzocht worden.Aanpalende flats op de derde etage hebben rookschade opgelopen. Ook de centrale gang en trappenhal zien zwart.

Nadat het vuur geblust was, konden de bewoners van de andere flats terug naar hun pand.