Meer aandacht van Diepenbeekse postbodes voor sociale problemen

De Diepenbeekse postbodes gaan in de komende maanden tijdens hun dagelijkse rondes extra aandacht besteden aan zogenaamde ‘risicogroepen’.

kdejager

BR> Dat bijkomende accent komt er na overleg tussen postmeester Eddy Vanstraelen en OCMW-voorzitter Gerard Smets. “We gaan donkere maanden tegemoet en nu de olieprijzen werkelijk de pan uitswingen, maken we ons serieus zorgen om mensen uit die risicogroepen. Hierbij denken we vooral aan bejaarden met een karig pensioentje, die misschien niet in staat zijn genoeg stookolie te bestellen om de winter door te komen. Die mensen moeten we bescherming bieden.”

“Dat zal door de postbodes op de 20 rondes in Diepenbeek op passieve wijze gebeuren”, zegt postmeester Vanstraelen.“We gaan zeker niet aan elk huis dagelijks aanbellen en een praatje slaan. Daar hebben onze mensen in hun tijdspotentieel helaas de ruimte niet voor.We gaan wel uitkijken naar verschillenden signalen die kunnen duiden op problemen: rolluiken die bijvoorbeeld dagenlang dicht blijven, een brievenbus die niet gelicht wordt, of deuren die gesloten blijven op het moment dat de pensioenen uitbetaald worden. De postbodes hebben twee mogelijkheden. Ofwel melden ze aan mij dat er een probleem is ofwel nemen ze zelf rechtstreeks contact op met het OCMW.”