Elfjarige Britse jongen helpt zusje ter wereld brengen

Een Britse jongen uit Leeds heeft een "award" gekregen voor zijn moedige tussenkomst als "vroedvrouw" bij de geboorte van zijn zusje. Dat meldde de BBC News-website vrijdag.

Belga

De 11-jarige Nathan Parker trad op als "vroedvrouw" toen zijn moeder Donna (30), die op het punt stond te bevallen, thuis weeën kreeg en niet meer op tijd in het ziekenhuis geraakte. Donna kon nog net de hulpdiensten verwittigen en de hoorn doorgeven aan haar zoon, die zijn zusje dan aan de hand van telefonische aanwijzingen ter wereld bracht.

"Ik was bang omdat ik zag dat mijn moeder veel pijn had", aldus Nathan, "maar ik probeerde kalm te blijven en was heel blij toen Olivia er uiteindelijk was".

"Hij was fantastisch en ik heb niets dan bewondering voor hem", aldus Tracey Fletcher, die Nathan telefonisch begeleidde. "De meeste volwassenen zouden in zo'n situatie panikeren, dus het is zeer bewonderenswaardig dat een elfjarige zo kalm is kunnen blijven".

Om die reden heeft de West Yorkshire Metropolitan Ambulance Service dan ook beslist Nathan een onderscheiding te geven voor zijn dappere tussenkomst.