'Cocaïne te koop in Colombiaans parlementsgebouw'

In de wandelgangen van het Colombiaanse parlement wordt volop cocaïne gesnoven. De nationale drug is zelfs te koop in het parlementsgebouw. Dat heeft de vice-voorzitter van de Senaat, Edgar Artunduaga, donderdag gezegd.

AP Ned

Het is volgens hem een chaos in het Colombiaanse parlement. Schoenverkopers, astrologen, marihuana- en cocaïnedealers hebben toegang tot het parlementsgebouw. Geen van de beveiligingscamera's werkt; zo'n tienduizend mensen beschikken over een toegangspas, maar vele daarvan zijn vals, zei Artunduaga tegen de Associated Press.

Artunduaga, die een onderzoek liet instellen naar de wanpraktijken, zei dat hij de drugdealers zal aangeven bij de autoriteiten. Ondanks aandringen van een aantal parlementariërs weigerde hij de namen te noemen van degenen die cocaïne gebruiken, naar eigen zeggen omdat hier in Colombia niets mis mee is. Het is in het land toegestaan om kleine hoeveelheden marihuana, cocaïne en heroïne te bezitten voor eigen gebruik.

Afgevaardigde Armando Benedetti riep Artunduaga niettemin op aan wel namen te noemen en bewijsmateriaal te presenteren voor zijn beschuldigingen. Doet hij dit niet dan moet hij opstappen, zei Benedetti.