Vermeend kopstuk Bulgaarse onderwereld geliquideerd

In de Bulgaarse badplaats Zlatni Piassatsi is donderdagavond een van de vermeende leiders van de Bulgaarse onderwereld, de 39-jarige Georgi Iliev, geliquideerd. Dat heeft de Bulgaarse politie vrijdag bekendgemaakt.

AP Ned

Iliev was onder meer eigenaar van de voetbalclub Lokomotiv Plovdiv, die zich donderdag ten koste van het Servische OFK Belgrado plaatste voor het hoofdtoernooi van de UEFA Cup. Iliev had de spelers van Lokomotiv uitgenodigd voor een feestje in een nachtclub van hem, maar werd kort na het einde van een wedstrijd voor de deur van de club neergeschoten, aldus de politie.

De moordaanslag op Illiev is de zoveelste in een reeks in de Bulgaarse onderwereld. De afgelopen twee jaar zijn zeker dertig personen geliquideerd die volgens de politie banden hadden met de georganiseerde misdaad.

De Bulgaarse politie heeft vrijdag een grootschalig onderzoek aangekondigd naar de moord op Illiev, die volgens een politiewoordvoerder waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een strijd binnen het drugsmilieu.

Vorige maand werd in de hoofdstad Sofia een andere vermoedelijk misdaadbaas geliquideerd, Anton Miltenov, die op klaarlichte dag werd doodgeschoten in een drukke cafetaria.