Verdachte aanslagen 21 juli vecht uitlevering aan

De van betrokkenheid bij de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen verdachte Hamdi Issac heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van een rechtbank in Rome dat hij moet worden uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Dit heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt. Issac werd 29 juli gearresteerd in het appartement van zijn broer in Rome, waarop de Britse regering om zijn uitlevering vroeg. Een rechtbank in Rome bepaalde eerder deze maand dat Issac over 35 dagen moest worden uitgeleverd.

AP Ned

De 27-jarige Issac, die ook bekend staat als Osman Hussain, ontvluchtte Groot-Brittannië enkele dagen na de aanslagen. Hij is van Ethiopische afkomst en woonde sinds 1996 in Groot-Brittannië. Daarvoor woonde hij vijf jaar in Italië, waar hij naar school ging.

Hij werd door de Romeinse politie gearresteerd op verdenking van internationaal terrorisme. De Britse autoriteiten verdenken hem van deelname aan bijeenkomsten om de aanslagen voor te bereiden en het prepareren van de gebruikte explosieven. Drie andere verdachten van de aanslagen bevinden zich in hechtenis in Groot-Brittannië.

Aangeboden door onze partners