Spontane actie bagage-afdeling Flightcare breidt uit

In de oude vertrekhal van de luchthaven van Zaventem vindt sinds 13 uur een meeting plaats waarop vakbondssecretarissen een honderdtal werknemers van Flightcare toespreken in het licht van een sociaal conflict bij deze handlingmaatschappij.

Belga

Het gaat om personeelsleden van de afdeling bagage en loading die rond het middaguur spontaan het werk hebben neergelegd.

De actie kwam er nadat de vakbondsmilitanten een pamflet uitdeelden met felle kritiek op de directie omwille van de mislukte onderhandelingen van dinsdag. Het is al een hele tijd onrustig bij Flightcare.

BIAC, uitbater van de luchthaven van Zaventem, roept naar aanleiding van de spontane acties bij het personeel van Flightcare passagiers op om zo vroeg mogelijk naar de luchthaven te komen. "Men moet absoluut op tijd komen en liefst vroeger want dat vergroot de kans dat de bagage met dezelfde vlucht meegestuurd wordt", aldus woordvoerder Jan Vandecruysse.

Als gevolg van de spontante acties bij het handlingbedrijf lopen de vluchten zelf momenteel geen vertraging op. Er zijn volgens Vandercruysse echter wel mogelijk problemen te verwachten met de bagage-afhandeling waardoor de bagage pas op een latere vlucht kan meegestuurd worden.