Workaholics geven ook in de slaapkamer 110 procent

Dat mensen, meestal mannen, die leven voor hun job, daaraan hun familiaal leven vaak opofferen, is niets nieuws. Maar partners van zulke noeste werkers hebben niet op alle vlakken te klagen, zo schrijft de Sunday Times.

Belga

Want in de slaapkamer geven ze vaak blijk van dezelfde gedrevenheid als op hun werk. Volgens professor Jonathan Schwartz blijkt uit gesprekken met een honderdtal koppels dat met name de mannen die niet weten wat een 36-urige werkweek is, thuis op seksueel vlak zeer actief zijn.

"Eerdere onderzoeken gaven aan dat vrouwen met mannen die veel en hard werken, dikwijls klagen over de kwaliteit van hun relatie. Maar daarbij ging het vooral om hun aanwezigheid, om de hulp met de kinderen en zo. Over het seksleven van dergelijke koppels was weinig bekend en uit ons onderzoek blijkt dat dit verrassend goed is."

Volgens de onderzoekers speelt compensatiedrang daarbij een grote rol en willen die mannen de schuldgevoelens die ze hebben, wegwerken door hun partner op seksueel gebied te bevredigen en geen reden te geven tot klagen.