Pukkelpop gestart met recordaantal van 45.000 toeschouwers

Gisteren begon de jaarlijkse hoogmis voor de rechtgeaarde alternativo met een record: nooit eerder kreeg Pukkelpop zoveel mensen over de graszoden op een openingsdag.

kdriessens

BR> Tegen de avond hadden 45.000 toeschouwers de eerste hoogtepunten van het driedaagse festival meegemaakt: Kaiser Chiefs, The Magic Numbers, Soulwax Nite Versions en Franz Ferdinand.

Een weide met de nodige verwijzingen naar 20 jaar Pukkelpop (een fantastische zuil met daarop alle bands die er ooit optraden, een blok met sfeerfoto’s door de jaren heen en affiches van alle jaargangen), een toeschouwersrecord en eindelijk weer zonovergoten lijven en luchtige topjes gaven het jarige festival een feestelijke aanblik.

De goede vibes gierden zodanig over de wei dat bands een extra tandje bijstaken. Kaiser Chiefs (inclusief gespalkte zanger) verlieten Kiewit pas omstreeks halfvier ‘s middags triomfantelijk.

The Magic Numbers stuwden het feel-goodgevoel vervolgens naar het zenit met hun The Mamas And The Papasact.

De Dewaele-broertjes namen met hun gitaarloze ‘Nite Versions’-show op grandioze wijze revanche voor hun debacle van vorig jaar. De Dance Hall ging er zowaar zwaar van transpireren.

De jongens van Franz Ferdinand ontpopten zich in 2004 al tot publiekslievelingen en moesten dit jaar niet voor zichzelf onderdoen. Daarna kon het publiek en omwonenden nog genieten van het doordringende geluid van Basement Jaxx en tot diep in de nacht The Prodigy.