Duits hotelconcern Dorint heeft opnieuw vers geld nodig

Het noodlijdende Duitse hotelconcern Dorint moet opnieuw met een kapitaalinjectie overeind worden gehouden. Vrijdag stemde de algemene vergadering in met een kapitaalverhoging, goed voor zo'n 35 miljoen euro.

Belga

Om een te zware schuldenlast te vermijden, werd in juni de vierde kapitaalverhoging in vier jaar uitgevoerd. Met de nieuwe kapitaalinjectie moet onder meer de verdere reorganisatie worden verzekerd.

Dorint is het tweede grootste hotelconcern van Duitsland. In 2004 werd een verlies opgetekend van 31,8 miljoen euro.

Na de instap van de Franse groep Accor in het kapitaal van Dorint, goed voor 31 procent, werd ook een nieuw merkenbeleid gevoerd. De naam Dorint werd in de meeste gevallen omgedoopt in de verschillende merknamen van Accor, waaronder Sofitel, Novotel en Mercure. Bij de twaalf zuivere vakantiehotels of vakantiedorpen werd vooralsnog van een naamsverandering afgezien.

De Spaanse hotelketen Silken heropende onlangs het vroegere Dorint Hotel in de Europese wijk van Brussel. De groep Accor die het hotel had verworven, verkocht het alweer aan de Spanjaarden. Voor Silken is het de eerste vestiging buiten de eigen landsgrenzen.

Aangeboden door onze partners