Slachtoffers van Griekse crash leefden tot laatste moment

De inzittenden van het vliegtuig dat op 14 augustus nabij Athene te pletter sloeg, leefden nog op het moment van de crash.

Belga

Dat is gebleken uit de autopsie van de 118 slachtoffers, zo heeft de Griekse leider van het onderzoek, Philippos Koutsaftis, zondag meegedeeld.

Uit de autopsie is gebleken dat de passagiers en de leden van de bemanning nog leefden op het moment van de crash. Dat betekent niet noodzakelijk dat ze ook bij bewustzijn waren, zo voegde Koutsaftis eraan toe.

De resultaten van het onderzoek weerleggen de eerdere berichten in de Griekse media, die stelden dat de slachtoffers reeds bevroren waren op het moment dat de Boeing 737 van de luchtvaartmaatschappij Helios te pletter sloeg op veertig kilometer ten noordoosten van Athene.

Alle 121 inzittenden van het toestel kwamen om. Van drie slachtoffers zijn sommige lichaamsdelen nog steeds niet gevonden. Ook de identificatie verloopt moeizaam omdat de meeste lichamen ernstig verbrand waren. Op dit moment zijn 37 slachtoffers geïdentificeerd.