Hongersnood Niger: Unicef België stort nog eens 50.000 euro

De Belgische afdeling van het VN-kinderfonds Unicef heeft deze week een tweede schijf van 50.000 euro overgemaakt aan enkele hulpprojecten in het door hongersnood getroffen West-Afrikaanse Niger. De organisatie maakte begin juni al eens eenzelfde bedrag over.

Belga

Begin augustus trok een team van Unicef België naar Niger om een eerste stand van zake op te maken. Tijdens die evaluatiemissie stelde Unicef vast dat 31 therapeutische voedingscentra in Niger intussen zijn voorzien van 41 ton therapeutische melk, 6,7 ton therapeutisch voedsel en 190 "unimix", een levensreddende pap die ondervoede kinderen makkelijk kunnen verteren. Het in België vervaardigde unimix raakte dankzij de financiële steun van Unicef België en van de Belgische regering tot bij de Nigerese kinderen, stelt Unicef vrijdag in een mededeling.

Niger kampt met een voedselcrisis nadat de oogst werd vernield door een sprinkhanenplaag en lange periodes van droogte. Unicef helpt in Niger graanbanken opzetten en gezondheidswerkers op te leiden. Bovendien krijgen dorpsbewoners voorlichting over goede voeding en over hoe ze met voedseltekorten moeten omgaan.

Ook enkele buurlanden van Niger, waaronder Nigeria, Mali en Burkina Faso kampen met voedseltekorten. Om te voorkomen dat de situatie ook in deze landen uit de hand loopt, worden preventieve maatregelen genomen. Het Belgisch Consortium voor noodhulp, waar ook Unicef België deel van uitmaakt, lanceerde de voorbije weken al een oproep voor steun aan de getroffen gebieden in West-Afrika.

Giften kunnen on line worden gestort via

of op het rekeningnummer 000-0000055-55 (met vermelding Hongersnood Niger). Je kan ook een sms sturen met de vermelding "Niger" naar 3920 voor een gift van 1 euro (Proximus en Mobistar).