Antwerpse bekent vadermoord na zelfmoordpoging

Bij een zelfmoordpoging bekende een 32-jarige Antwerpse vrouw dat ze een jaar geleden haar vader heeft vermoord. Of dat ook zo is, wordt nu onderzocht.

kdriessens

BR> De dood van haar vader werd een jaar geleden geklasseerd als een natuurlijk overlijden.

Véronique R. (32) uit de wijk Groenenhoek op de grens Berchem- Borgerhout belde zondag radeloos naar de politie. ”Ik ga zelfmoord plegen”, luidde het. Een politiepatrouille werd onmiddellijk ter plaatse gestuurd. Bij aankomst stond de vrouw al klaar om uit het raam te springen. Dat kon worden verhinderd omdat de agenten op haar inpraatten.

Als reden voor haar zelfmoordplannen gaf ze aan dat ze uit wroeging handelde en ‘het’ niet langer aan kon. Ze bekende dat ze haar 64- jarige vader een jaar geleden had vermoord. ”Ik heb hem vergiftigd met een overdosis pillen.” Waarom ze dat heeft gedaan vertelde ze er niet bij.

Het is ook nog niet duidelijk of haar vader effectief werd vermoord. Toen hij in 2004, in de nacht van 4 op 5 augustus, overleed, hield de dokter het bij een natuurlijk overlijden. Een verder onderzoek moet nu opheldering brengen. De stoffelijke resten van de man zullen worden opgegraven. Daarna zal een autopsie volgen.

De vrouw verblijft sinds zondag in de cel en werd aangehouden voor oudermoord. Een medisch deskundige wordt eerstdaags aangesteld.

De vrouw heeft een psychiatrisch verleden. Buren reageren vol ongeloof, maar zeggen ook de vrouw niet echt te kennen. Ze hadden weinig contact met haar omdat ze veeleer teruggetrokken leefde.