Bejaarde vrouw zwaar verbrand na gasontploffing in Nijlen

Bij een gasontploffing in een huis aan de Voort 4 in Nijlen is de 78-jarige bewoonster donderdagavond zwaar verbrand geraakt. Haar echtgenoot van 80 was er minder erg aan toe.

Belga

De woning is wel totaal vernield, meldt de brandweer van Nijlen.

De ontploffing gebeurde even na 20 uur. De brandweer snelde ter plaatse en kon de bewoners uit hun benarde situatie bevrijden. De man lag in de badkamer, zijn vrouw in de kelder. De bejaarde dame werd met zware brandwonden naar de brandwondenafdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen gebracht. Haar echtgenoot liep lichtere brandwonden op en werd naar het ziekenhuis van Lier gevoerd.

Wat de ontploffing veroorzaakt heeft, staat nog niet helemaal vast. Vermoedelijk was er een technisch defect aan de propaantank in de tuin die naar verluidt 's namiddags nog opnieuw gevuld was. Wellicht is er toen iets mis gelopen, waardoor het gas zich in de woning had opgestapeld. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om daarover uitsluitsel te brengen.

De achtergevel van de woning werd volledig weggeblazen. Het huis is onbewoonbaar en de kans is groot dat het gesloopt moet worden. De woningen in de buurt raakten niet beschadigd.

Aangeboden door onze partners