Rob Vanoudenoven mag Strupar niet doen zingen

GENK/BRUSSEL -

Gisteravond beweerde Rob Vanoudenoven in zijn XII werken dat hij de eerste Belg is die de Wereldbeker voetbal, die Frankrijk vorig jaar won, in zijn handen mocht houden. «Niet waar. Ik heb, als allereerste Belg in augustus 1998 het 8,5 kilo wegende echte exemplaar vastgehad, tijdens een oefenkamp van de Franse nationale ploeg,» beweert Vincenzo Briganti, hulptrainer van de Rode Duivels. In zijn tv-programma gisteravond ging Vanoudenhove met Branko Strupar de weddenschap aan dat hij 'iets' als eerste Belg zou doen. Dat lukte hem zogezegd, waarna Strupar een tegenprestatie dient te leveren: het Belgisch volkslied op tv komen zingen.

RdC

BR>Rob Vanoudenhoven heeft Branko Strupar gisteren opgezadeld met een erg moeilijke opdracht: de scoremachine van Racing Genk en van de Rode Duivels moet de Brabançonne leren zingen. In een eerdere uitzending is al eens gebleken dat Branko daar niet veel van terechtbrengt, evenmin trouwens als de andere Rode Duivels.

Strupar moet dat karwei klaren als tegenprestatie voor het feit dat Rob Vanoudenhoven er gisteren in zijn eerste uitzending van opnieuw XII werken op het nippertje in slaagde zijn opdracht te vervullen: iets doen wat geen enkele Belg hem tot nog toe had voorgedaan. Hij probeerde het eerst met fierljeppen in Nederland, een soort polstokspringen over een vijvertje. Rob eindigde als zevende, eerste en tegelijk laatste (want enige) Belg. Ook als gondelier in Venetië bracht hij er niet veel van terecht. Maar hij bracht welk een leuk filmpje mee. Hij ging ook als eerste Belg frieten verkopen in Zagreb, de stad waar Strupar vandaan komt. Toen Rob ook nog doordrong tot bij de voorzitter van de Franse nationale voetbalbond, Monsieur Simonet, die hem de toelating gaf als eerste Belg in de geschiedenis de Wereldbeker aan te raken, moest Strupar zich gewonnen geven.

Het spel-element in 'De XII werken van Vanoudenhoven' moet je natuurlijk niet ernstig nemen, het lijkt bijna een parodie op 'Wedden dat'. Deze tweede reeks zal het, nog meer dan de eerste, moeten hebben van de originele ideeën en de humor. Vanoudenhoven heeft zich helemaal ingeleefd in zijn rol als anti-held en dat bepaalt mede het succes van dit programma, dat gisteren vrij rustig is gestart. Rob is nog niet 'back in full force' maar een Vanoudenhoven op halve kracht is in een tv-seizoen zonder één programma waar je voor thuisblijft sterk genoeg om de concurrentie plat te walsen.

Aangeboden door onze partners