26.000 bezoekers op tweede dag Dranouter

Het folkfestival van Dranouter heeft zaterdag ongeveer 26.000 festivalgangers op de site gekregen. De volle hoofdtent liet zich op sleeptouw nemen door Novastar.

Belga

Het droge weer maakte het terrein zaterdag opnieuw begaanbaar. Zowel jeugdige muziekfans, gezinnen en gelegenheidsbezoekers genoten met volle teugen van het folkfeest in de heuvels van de Westhoek.

Niet alleen de 'grote' namen in de hoofdtent lokten volk, maar ook een aantal kleinere acts konden de feestvierders bekoren. De 'Woody Express' van Jan de Smet en stand-up comedian Bert Kruismans trokken in de Cirque-tent heel wat belangstelling. Later op de avond kregen het Boombalbombardement -folkdansen met deelname van het publiek- en de vrolijke folkrock van de Duitse formatie Fiddler's Green de menigte in beweging.

In de grote tent ging het publiek voor de bijl voor Novastar. Zanger Joost Zweegers werkte zich in zijn bekende expressieve stijl in het zweet met succesnummers als "Never Back Down", "Wrong" en "Lost and Blown Away". Het Spaanse flamenco-collectief Amparanoïa sloot af op het hoofdpodium.