Vermiste jongen opgevist uit Dender

Het lichaam dat zondagvoormiddag in Dendermonde uit de Dender is gevist, is inderdaad dat van de twaalfjarige Tommy. Dat heeft het parket van Dendermonde bevestigd.

Belga

Een eerste uitwendige lijkschouwing heeft geen sporen van geweld gevonden op het lichaam van de jongen. De autopsie, die maandag plaatsvindt, moet de juiste doodsoorzaak achterhalen.

Tommy was in de voormiddag van donderdag 4 augustus vanop het binnenschip van zijn ouders in de rivier terechtgekomen. De hele donderdag en vrijdag werd met man en macht naar de jongen gezocht. Daarbij werd zelfs een sonarschip van de Vlaamse Gemeenschap ingezet, maar de zoekactie bleef zonder resultaat en werd vrijdagavond stopgezet. De vader van de jongen bleef zaterdag verder zoeken, en zaterdagnamiddag kreeg de man opnieuw versterking van brandweer en politie, maar ook dat was tevergeefs.

Zondagvoormiddag omstreeks 11.00 uur werd dan het lichaam van de jongen opgemerkt ter hoogte van de sluis van Denderbelle, op zo'n anderhalve kilometer van de plaats waar zijn verdwijning was vastgesteld. Nadat het lichaam uit het water was gehaald, werd het door de ouders geïdentificeerd.

Zondagnamiddag heeft al een eerste uitwendige lijkschouwing plaatsgevonden. Die heeft geen sporen van geweld gevonden. Maandag zal de wetsgeneesheer een inwendige lijkschouwing uitvoeren. Die moet duidelijkheid scheppen over de juiste doodsoorzaak.