Inhaalverbod vrachtwagens in Limburg uitgebreid

Sinds deze week geldt er tijdens de spitsuren op de Limburgse autosnelwegen over een langere afstand dan voorheen een inhaalverbod voor vrachtwagens.

Belga

Dat maakte Wegen en Verkeer Limburg donderdag bekend. Gijs Moors van Wegen en Verkeer Limburg: "Nu geldt het inhaalverbod op de E314 van Genk-centrum tot de grens met Vlaams- Brabant en voor de E313 is dat vanaf de oprit Diepenbeek tot de grens met de provincie Antwerpen. De maatregel is nu van toepassing op 66 kilometer Limburgse autosnelwegen of ongeveer tweederde van de totale lengte aan autosnelwegen in Limburg."

Enkele jaren geleden werd vooral rond de verkeerswisselaar in Lummen dergelijk inhaalverbod ingesteld. "De reacties waren positief. De doorstroming en de verkeersveiligheid op de wegvakken werd verhoogd. Na deze evaluatie werd beslist het inhaalverbod uit te breiden. Door de uitbreiding van de zones met afstemming op aangrenzende provincies is er nu op de E314 een verbod vanaf bijvoorbeeld Genk-centrum tot de aansluiting met de E40 in Bertem. Dat is over een afstand van bijna zeventig kilometer," aldus Moors. Het inhaalverbod is tijdens de ochtendspits van kracht tussen 7 en 10 uur en 's avonds tussen 16 en 19 uur.