Stad Hasselt peter van jubileumbloem Waanrode

De stad Hasselt wordt officieel peter van een nieuwe pelargonium, die zondag 7 augustus bij 25 jaar Bloemenfeesten in Waanrode wordt gedoopt. De jubileumbebloeming van de kerk van Waanrode gebeurt door acht Limburgse bloemisten.

dswartenbroekx

"Met de stad Hasselt bewaren wij al jarenlang goede contacten", verklaart voorzitter André Eyletten van de culturele dorpsraad van Waanrode het peterschap van Hasselt van de nieuwe bloem. "Groen heeft in Hasselt een centrale plaats." De nieuwe pelargonium is gekweekt door Katrien en Marcel Michiels uit Koningshooikt. "Bij deze 25ste editie wordt de kerk bebloemd in het thema 'Feest'", aldus nog André Eyletten. "Dat thema legt ook de link naar het interdiocesaan en kerkelijk 'Jaar van het vieren'. De bebloeming gebeurt door de afdeling Limburg van de Koninklijke Unie van Belgische Floristen. In totaal worden 5.000 tot 10.000 bloemen gebruikt."

De derde Limburgse inbreng in de bloemenfeesten is de bouw van de grootste bloembak ter wereld - 600 meter - in de tuin van de pastorie van Waanrode. De bak is gebouwd door leerlingen van Sint-Ferdinand in Lummen. Hij is gevuld met ongeveer 5.000 bloemen.