Rupert Murdoch neemt teugels van New York Post weer in handen

De 74-jarige communicatiemagnaat Rupert Murdoch heeft beslist om opnieuw de teugels van de New York Post in handen te nemen. Hij stond ook al aan het hoofd van die krant vanaf 1976, toen hij de krant kocht, en dat tot in 1986.

Belga

Rupert Murdoch heeft zijn beslissing meegedeeld in een hoofdartikel dat woensdag gepubliceerd werd in de populaire New Yorkse krant. De beslissing van Murdoch komt er nadat zijn oudste zoon Lachlan vorige week ontslag nam als adjunct algemeen directeur van News Corp, het mediaconglomeraat van Rupert Murdoch. Een van de functies van Lachlan was die van hoofdredacteur van de New York Post. Hoewel de krant verlies blijft maken, is de oplage wel met 40 pct gestegen terwijl Lachlan aan het hoofd stond. Volgens experts is de terugkeer van Rupert Murdoch naar de directie van de krant vooral symbolisch. Op die manier zou het personeel van de New York Post gerustgesteld worden, nu het af te rekenen krijgt met hevige concurrentie van zijn rivaal, de New York Daily News.

Er is geen enkele officiële reden gegeven voor het ontslag van Lachlan, maar volgens bepaalde kranten zou het gaan om familie-intriges in verband met de opvolging van het Murdoch-imperium. Rupert Murdoch zelf heeft die berichten ontkend en stelde dat er geen ruzies zijn binnen de Murdoch-clan.