Gitaarlegende Jimi Hendrix was waardeloze soldaat

Gitaarlegende Jimi Hendrix was een waardeloze soldaat die zich meer interesseerde voor zijn gitaar en voor masturbatie dan voor militaire activiteiten. Dat blijkt uit legerdocumenten die donderdag aan het licht zijn gekomen.

Belga

Hendrix werd in 1962 op 19-jarige leeftijd uit het leger gezet. Volgens zijn oversten was Hendrix "een van de grootste nietsnutten" van zijn regiment. Dat blijkt uit documenten die zijn gepubliceerd op "thesmokinggun.com".

Jimi Hendrix, die zich nochtans vrijwillig bij het leger had aangemeld, sliep bijvoorbeeld tijdens zijn wachtdiensten en hield zich niet aan de reglementen. Hij had enkel aandacht voor zijn gitaar en werd zelfs ooit op het toilet betrapt terwijl hij zat te masturberen.

"Hendrix is weinig gemotiveerd voor het leger, heeft geen respect voor de discipline, heeft veel controle nodig en luistert niet naar de raad van zijn superieuren", aldus een ontgoochelde sergeant Louis Hoekstra in zijn verslag van 28 mei 1962. Een andere overste zegt dan weer dat er met de jonge Hendrix "geen intelligente conversatie te voeren valt".

Rockicoon Jimi Hendrix, bekend van rockklassiekers als "Hey Joe", "Purple Haze" en "Foxy Lady", overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis drugs. In 1969 maakte hij zich ook onsterfelijk door op Woodstock - in volle Vietnam-crisis - een geheel eigenzinnig versie van het Amerikaanse volkslied te spelen.