Hoogbejaarde Zweedse kattenvrouw uit huis gezet

Een 89-jarige vrouw die in haar flat in het Zweedse Lund tientallen zwerfkatten opving, moet na 25 jaar vertrekken. Ze hield in de tweekamerwoning wel zeventig katten. De vloer was door de urine helemaal aangetast en de stank was voor de buren niet meer te harden. "Het was zo erg geworden dat de postbode weigerde nog langer brieven te bezorgen", zei de directeur van de woningbouwvereniging, Borje Svensson.

AP Ned

Drie jaar geleden werd de vrouw voor het eerst gemaand te stoppen met het voeren van zwerfkatten en daarna volgde een reeks dreigbrieven, maar dat haalde niets uit. De vrouw zei tegen Sydsvenska Dagbladet dat zij wist dat ze het niet moest doen, maar het niet kon laten omdat ze nu eenmaal medelijden had met dieren.

"Ik heb nooit iemand lastig gevallen, ik heb altijd op tijd mijn belasting en mijn huur betaald. Waarom moeten ze me uitzetten?", zei zij.

Waar de vrouw nu moet gaan wonen is niet duidelijk. Een plaats in een verzorgingshuis die de overheid haar heeft aangeboden, heeft zij geweigerd.