Politie massaal aanwezig in Britse hoofdstad

Na de bomaanslagen van 7 en 21 juli in de Londense metro, telkens op een donderdag, gaat de politie vandaag opnieuw massaal postvatten in de Britse hoofdstad, zo bericht de BBC.

Belga

Meer dan 6.000 agenten patrouilleren er, vooral met de bedoeling de Londense metro- en busreizigers een gevoel van veiligheid te geven. Veel van de agenten zijn gewapend. Ook agenten in burger patrouilleren op bussen en metro. Er worden zelfs gepensioneerde agenten en politie van buiten de hoofdstad ingezet om een eventuele nieuwe terreuraanslag te verhinderen, aldus de BBC. Alle metrostations zijn open en de Piccadily Line wordt weer in gebruik genomen, maakte de Londense 'Underground' bekend. Op 7 juli kwamen bij vier zelfmoordaanslagen in drie metrostellen en een bus 56 mensen om. Op 21 juli mislukten vier zelfmoordaanslagen: de bommen gingen niet af. De aanslagen gebeurden met een interval van veertien dagen.

Vandaag/donderdag is het opnieuw veertien dagen later en de schrik voor nieuwe terreur zit er dus goed in. Vijftien mensen worden in Groot-Brittannië vastgehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij de terreuraanslagen.