Rapaic zorgt voor opschudding bij Standard

Milan Rapaic, de 31-jarige Kroatische international van Standard heeft eenzijdig beslist de club te verlaten. Zijn tweejarig contract loopt echter pas op 30 juni 2006 af.

Belga

De linksmidden bracht donderdagochtend rustig zijn medespelers op de hoogte, groette hen en verliet daarop (definitief?) Sclessin.

De directie van Standard was totaal niet op de hoogte van de situatie. Op de clubwebsite reageerde ze met de boodschap dat ze "natuurlijk" alle voorziene beschikkingen in het op 3 november getekende contract zal nemen.

Milan Rapaic kwam bij Standard terecht vanuit het Italiaanse Ancona tijdens het voorbije seizoen. Hij speelde 20 competitiewedstrijen met de Luikse club, waarin hij vijf goals maakte.

"Ik viel van mijn stoel, toen ik vernam dat hij wilde terugkeren naar Split", gaf sportief manager Michel Preud'Homme toe. "Dit is compleet onverwacht, maar zeker ook heel vervelend. Ik weet niet wat we gaan beslissen. Rapaic zou tot het einde van het seizoen blijven, tenzij er een interessant bod zou komen. Maar er kwam geen enkele aanbieding binnen. We gaan ons niet laten doen. Hij moet zijn engagement respecteren..."