Moedig Antwerp strijdend ten onder

dswartenbroekx

Antwerp 1 - Manchester United 6

Het technische en tactische meesterschap van Manchester was zoals verwacht van meet af aan overweldigend en dat werd in de eerste periode uitgedrukt in vijf doelpunten en een resem kansen. Nadien namen de Mancunians gas terug en kon Severeyns vanop de stip de eerredder scoren. Met drie goals was Ruud van Nistelrooy voor de pauze veruit de gevaarlijkste klant voor Antwerp. De Nederlander opende nog in het eerste kwartier de score toen hij bediend werd door Ronaldo. Voordien had van Nistelrooy al een lob nipt naast zien gaan en vond hij twee keer Willockx op zijn weg. Kort na de openingstreffer verdubbelde dirigent Scholes de score vanop de zestienmeter.

Antwerp moest de wet van de sterkste ondergaan en voor het eerste halfuur verstreken was stond de teller op drie. Van Nistelrooy ging neer na een licht contact met Willockx en de spits zette zelf de elfmeter om. De Great Old probeerde in de buurt van Van der Sar te geraken, maar meer dan enkele hoekschoppen leverden de inspanningen niet op. Het was integendeel Manchester dat voor rust nog twee keer raak trof. Ronaldo vloerde Willockx met een lage knal en van Nistelrooy maakte met een vrijschop zijn hattrick vol. In het begin van de tweede helft was het tijd voor het Severeyns-moment. Ferdinand botste met Verjans in de zestien meter en ref Jordens legde de bal op de stip. De Cisse, die tot dan toe nog geen bruikbare bal had gezien, stuurde Van der Sar kansloos naar de verkeerde hoek. De Bosuil ontplofte. Antwerp bleef moedig de strijd aangaan en voor Manchester hoefde het niet meer. Een kunststukje van Rooney waardoor Fletcher 1-6 kon scoren, bracht de handen nog op elkaar.

Manchester United was als eregast uitgenodigd op het feest van Antwerp, maar geschenken deelde de Engelse voetbalreus niet uit op het veld. Voor rust bleek dat Manchester niet naar de Bosuil was gekomen om er een gezondheidswandeling van te maken.