EK skeeleren: off-day voor de Belgen

Op de tweede dag van het Europees Kampioenschap skeeleren, dinsdag in het Duitse Juterbog, zijn de Belgische deelnemers in de 1000 meter in de halve finales gestrand.

Belga

Britta Vantournhout (ZRC Zandvoorde) en Jelena Peeters (RSC Wuustwezel) raakten vlot door de reeksen, maar in hun halve finale botsten ze op een sterk Italiaans en Spaans duo. Vantournhout eindigde vijfde, Peeters zesde. In de eindstand zijn ze respectievelijk elfde en twaalfde.

Bij de mannen een gelijkaardig scenario: vlot door de reeksen, maar niet verder dan de halve finales. Wouter Hebbrecht (Skeeler Team Evergem), die last had van darmproblemen werd vierde, net niet genoeg voor de finale. Ferre Spruyt (RSC Heverlee) en Stijn Vanhove kwamen samen in de halve finales en botsten er onder andere op de Franse wereldkampioen Briand. Spruyt eindigde vijfde, Vanhove zesde. In de eindstand is Hebbrecht 11e, Spruyt 14e en Van Hove 16e.

In de 10 kilometer punten/afvalling ging Jelena Peeters sterk mee. Ze bleek echter niet opgewassen tegen het skeelergeweld uit Frankrijk en Italië. Na een verdienstelijke wedstrijd eindigde ze twaalfde. Bij de mannen kwamen er drie Belgen aan de start: Stijn Vanhove, Kwinten Tas en Jasper Corne (Reko Zemst). Al snel bleek dat eerstejaars senior Tas zijn dag niet had. Vanhove ging wel goed mee, maar moest uiteindelijk toch zwichten onder het buitenlandse geweld. Hij werd 13e. Tas moest vrede nemen met de zestiende plaats, Corne werd 21.

Aangeboden door onze partners